De islam, de religie van Ease

 

De islam, de religie van Ease

Allah, subhanahu wata’aala, is de schepper van de mensheid en daarom kent zijn karakter meer ingewikkeld dan de mensheid zelf. Allah, subhanahu wata’aala, heeft daarom gekozen voor ons een religie beste past bij de aard van de mensheid, een religie die niet gaat naar de uitersten van ontbering, noch van laksheid, maar in plaats daarvan zorgt voor een middenweg, met andere woorden, een godsdienst van gemak. Allah, subhanahu wata’aala, zei;

“Allah is voornemens voor het gemak u, en niet wil om dingen te moeilijk voor u” [2:185], en “Allah wil niet plaats je in moeilijkheden” [05:06].

Dergelijke gemak is goed uitgelegd in de hadith gemeld door Abu Hurairah, radiya Allahu ‘anhu, dat de Profeet, salla Allaahu’ alaihe wasallam, zei: “Religie is gemakkelijk …” [Bukhari], hij zei ook: “. Het beste van uw godsdienst, is de makkelijkste” [Ahmad]

Het gemak van deze godsdienst was in de praktijk gebracht door de beste van de mensheid, degene die kwam om de boodschap over te brengen, zoals Allah, subhanahu wata’aala, zei;

“Voorwaar, er is tot u gekomen een boodschapper van onder u, het hem verdriet dat je moet lijden elke moeilijkheid, hij is angstig voor u, voor de gelovigen is hij vol medelijden en barmhartige” [10:128]

Dit begrip wordt verduidelijkt in een hadith waarin de Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam, zei: “… Allah mij niet te sturen naar hard zijn, of schadelijk zijn, maar Hij heeft mij gezonden om te leren en dingen makkelijk maken” [Moslim]. Dit begrip wordt verder uitgevoerd door de genade gezonden om de mensheid, Mohammed, Salla Allahu ‘alaihe wasallam, in de hadith gerapporteerd door zijn nobele en zuivere vrouw’ Aisha, radiya Allahu ‘anhu, die zei: “Wanneer de Profeet, salla Allaahu’ alaihe wasallam, heeft een keuze tussen twee zaken, zou hij kiezen voor de makkelijkste, tenzij het is zondig (act) “[Bukhari].

Veel hadeeths zijn gemeld over de kwestie van gemak: “. Allah houdt voor dit land gemak en haat voor haar ontberingen en tegenspoed” [Tabaraani].

“We hebben gekregen een voorrecht ten opzichte van andere landen …. Wij zijn verzen die niemand anders heeft gegeven, de laatste twee verzen van Surah Baqarah (hoofdstuk 2) gegeven” Onze Heer! Straffen ons niet als wij vergeten of een fout hebben begaan. Onze Heer! Lag niet op ons een last groter is dan we kracht om te dragen, “Na elke uitspraak, Allah antwoordde door te zeggen,” Ik deed, ik deed, ik deed “,” [Moslim].

Om dit inzicht te benadrukken zijn metgezellen, wanneer eenmaal een bedoeïen stond op en begon plassen in de moskee, de mensen greep hem, maar hij, Salla Allahu ‘alaihe wasallam, beval hen om hem te verlaten en een emmer of een beker gieten water over de plek waar hij had geplast. De Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam en zei toen: “Je hebt gestuurd dingen makkelijk te maken en niet om ze te laten moeilijke” [Bukhari].

Een voorbeeld dat dit punt illustreert is Salah, een daad zo belangrijk en essentieel voor de islam dat de Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam, zei: “Tussen een persoon en ongeloof is ontdoen van gebed” [Moslim]. Hij waarschuwde ook tegen het verlaten van salah, zelfs op het moment van zijn dood, in zijn allerlaatste adem voor het vertrek van deze wereld.

Maar in deze aanbidding Allah heeft ook voorgeschreven gemak. In eerste instantie is het aantal gebeden werd vijftig in aantal, maar ze werden gereduceerd meerdere keren totdat zij werden vijf. Toen was uitgeroepen tot ‘O Mohammed, de volgorde is niet veranderd. Deze vijf zijn (gelijk in beloning) tot vijftig ‘[Tirmidhi].

Oorzaken van ontbering
Als de islam is een godsdienst van gemak, waarom vinden we veel moslims niet in praktijk te brengen? Waarom vinden we ze doen heel weinig van wat ze zouden moeten doen, en waarom zelfs degenen die de praktijk hun religie vinden het soms moeilijk?

Er zijn redenen waarom de praktijk van de islam kan hard wordt:

1) Gebrek aan vroomheid

Wanneer we spreken over de islam dat het gemakkelijk we zijn, in werkelijkheid, spreken over het gemak van zijn handelingen van aanbidding en moraal. Religie betekent per definitie betrokkenheid en een verplichting om een ​​meester. Daarom, als een religieus persoon betekent om altijd op de hoogte dat we slaven zijn van een meester, Allah, subhanahu wata’aala.

Vanaf hier zien we de fout van degenen die willen ‘verlichten’ betekent ‘niets doen’, gewoon zeggen: “Ik ben een moslim”, zich te verbinden tot niets. Het is duidelijk dat ze willen dat het makkelijk, maar wat precies willen ze? Ze willen een gemakkelijk leven, een leven zonder enige religieuze praktijken.

De idle geloof van ‘de bestaande alleen maar om te leven’ is al lang geleden werd ontkend door Allah, subhanahu wata’aala. Hij zei:

“Denk je dat je zijn gecreëerd voor niets en dat je niet worden opgewekt en terug gebracht naar Allah weer!” [23:115]. Hij zei ook: “Denkt de mens dat hij doelloos gelaten?” [75:86].

De islam is makkelijk om te oefenen, maar degenen die niet begrijpen de redenen achter hun bestaan, die niet begrijpen de concepten van de religie, maar ondertussen zijn streven om zich veilig in dit leven, dan zullen zij zeker vinden zijn praktijken moeilijk.

Het gemak van de islam wordt gevoeld in al haar geboden. Sommige mensen vinden dit of dat gebod moeilijk te volgen, maar dit betekent niet dat de opdracht is hard in zichzelf, vaak is het de persoon die de oorzaak is.

Bijvoorbeeld Salah, het is een makkelijke daad van aanbidding, zoals Allah, subhanahu wata’aala, duidelijk heeft gemaakt:

“En op zoek naar hulp in geduld en gebed en echt het is (het gebed) extreem zwaar en moeilijk, behalve voor Al-Khashi’un (dat wil zeggen waar het indienen van)” [2, 45].

Het gebed is een eenvoudige daad van aanbidding, behalve, natuurlijk, voor diegenen die niet echt aan hun Heer, zij vindt het moeizame.

Waarom vinden ze het zo? Het antwoord is dat het niet is het gebed dat is moeilijk, maar het is de harten van deze mensen die zijn veranderd van goed naar slecht, zoals Allah, subhanahu wata’aala, vermeld:

“Voorwaar, de huichelaars proberen Allah te misleiden, maar het is Hij, Die hen bedriegt En wanneer zij opstaan ​​om te bidden, staan ​​ze met luiheid …”. [4, 142], in een ander vers Hij subhanahu wata’aala, zei; ” En dat ze niet kwamen om te bidden, behalve in een luie staat … “[9; 54].

2) Onwetendheid

De regels van de islam kwam niet als louter do’s en don’ts. Elke verplichting heeft wijsheid en motivatie achter. Het moet geen verschil maken met ons op als de wijsheid voor die bepaalde praktijk bekend is of niet, want als het niet bekend is bij ons vandaag, dan als Allah het wil, zal Hij het te onthullen aan toekomstige generaties. Wat is in de eerste plaats van ons verwacht wordt volledig in te dienen en uit te voeren iedere opdracht.

Bijvoorbeeld het geven van liefdadigheid, die blijkbaar vermindert de rijkdom van de gever. De islam niet zeggen “Pay liefdadigheid, betaal liefdadigheid”, omdat dit niet te motiveren mensen en daarom maken het moeilijk om op te treden op. In plaats daarvan zegt Allah;

“Zou je niet graag om een ​​lening te geven tot uw Heer, en deze lening zal worden terugbetaald aan u vermenigvuldigd en u zult beloond worden voor.” [2:245]

De Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam, zei: “Voorwaar, welvaart neemt niet af omwille van liefdadigheid.” [Muslim]

Het lijkt erop dat Moslims vragen vaak waarom deze handeling of materie is Halaal of Haraam. Met een dergelijke houding zullen ze nooit hun doel bereiken, want achter elk gebod er is een aspect van wijsheid. Zonder het begrijpen van dit, het beoefenen van de islam wordt het een zware last. Met een sterk geloof hebben we niet eens te vragen of dit of dat is halal of Haraam, maar als hij wil Allah. Daarom moeten we nemen de regels op zoek naar de tevredenheid van Allah subhanahu wata’aala,. Als behagen Allah subhanahu wata’aala, is, altijd, ons doel, vervolgens ongetwijfeld de praktijk van de godsdienst wordt gemakkelijk, ongeacht wat duidelijk ontberingen we kunnen tegenkomen.

3) Ongepast omgeving

Het is waar dat we soms het moeilijk vinden om de religie, ook de praktijk, degenen die zich inzetten voor het!

De reden hierachter is dat wij onze godsdienst beoefenen in een niet-religieuze omgeving. De islam is niet bedoeld om te worden geoefend terwijl ondergedompeld in een Kufr (ongelovige) samenleving. De praktijk zal inderdaad moeilijk zijn in een dergelijke omgeving. Daarom kan de moeilijkheid niet worden geweten aan de islam als een religie, maar op de omstandigheden van de samenleving.

Terugkomend op ons voorbeeld van het gebed, dan zien we dat het gebed op zich eenvoudig is, maar als je om alleen te staan ​​om te bidden onder niet-moslims, allemaal naar je te kijken, zal het plots moeilijk. De voor de hand liggende conclusie is dat het gebed op zich niet moeilijk is, maar de omgeving heeft het moeilijk gemaakt.

Een ander voorbeeld is dat van een vrouw die ze draagt ​​hijaab en is blij om zich te dekken. Als dit een islamitische samenleving, zou het moeilijk geweest zijn voor haar niet te worden afgedekt, of voor een man niet te reageren op de oproep tot het gebed en bidden in een moskee. Dus moeilijkheid is niet de aard van onze godsdienst, maar we proberen om zuiver te zijn in een decadente en immorele omgeving. Deze realiteiten zijn niet onbekend aan de islam, omdat de Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam, al waarschuwde zijn metgezellen zo’n veertien eeuwen geleden, en dat heeft ons ook gewaarschuwd door te zeggen, zoals gerapporteerd door Abu Tha’laba, radiya Allahu’ anhu, “… Voor u zijn dagen die vereist uithoudingsvermogen (in de praktijk van religie), waarin hij laat zien, die het uithoudingsvermogen zal zijn als hij die grijpt gloeiende kolen. Degene die terecht handelt in die periode zal de beloning van vijftig mannen die handelen zoals hij doet. ”

De toehoorders zei: “De beloning van vijftig van hen, Boodschapper van Allah!” Hij antwoordde: “De beloning van vijftig van jullie.” Een metgezel zei over dit verschil in beloning, “Nu vind je mensen die u helpen om goede daden te doen, maar dan zullen ze niet vinden dingen om hen te helpen, maar ze vindt dingen te weerstaan ​​en tegen hen.” [Tirmidhi].

Dus de islam is de religie van gemak. Als we het accepteren als een religie om mee te beginnen, dan moeten we nemen het met zijn concepten en de praktijk in een pure omgeving (in tegenstelling tot een corrupte en decadente een), het wordt dan een eenvoudiger religie om te oefenen.

Aangezien het niet mogelijk om een ​​100% zuivere samenleving, moeten we ernaar streven om dit te bereiken door wordt omringd door goede moslims. In dit te doen, zal de religie los de lasten eromheen.

Het gemak van de islam is zelfs getuigd door de vijanden van de islam. Dit bleek in de verklaring van de Joden ten tijde van de Profeet, salla Allaahu ‘alaihe wasallam, wanneer een man en een vrouw uit onder hen gehoereerd. Sommigen van hen zei tegen de anderen: “Laten we naar deze Profeet, want hij is gestuurd met een eenvoudige wet …”. [Abu Dawud].

Dit kan Allah, subhanahu wata’aala, maken ons onder degenen die

“Luister naar het woord en volg de beste daarvan, die Allah heeft geleid en dat zijn mensen van begrip.” [39, 18].

Ameen

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Dutch-. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s