ISLAM en het doel van het leven

ISLAM en het doel van het leven

Wat is jouw doel in het leven? Wat is de gedachte achter ons leven? Waarom leven wij in dit leven? Deze vragen vaak intriges mensen die proberen om accurate antwoorden te vinden.

Mensen geven verschillende antwoorden op deze vragen. Sommige mensen geloven dat het doel van het leven is te hopen rijkdom. Maar kan men zich afvragen: Wat is het doel van het leven na een heeft verzameld kolossale sommen geld? Wat dan? Wat zal het doel worden zodra geld wordt verzameld? Als het doel van het leven is het verkrijgen van geld, zal er geen doel nadat hij rijk. En in feite, hier ligt het probleem van sommige ongelovigen of ongelovigen in een bepaalde fase van hun leven, bij het verzamelen van geld is het doel van hun leven. Als ze het geld dat ze van droomden verzameld, hun leven verliest zijn doel. Ze lijden onder de paniek van het niets en ze leven in spanning en rusteloosheid.

Rijkdom kan Wees een doel?

We horen vaak van een miljonair om zelfmoord te plegen, soms, niet de miljonair zelf, maar zijn vrouw, zoon, of dochter. De vraag die zich stelt is: kan welvaart brengen geluk in je leven? In de meeste gevallen is het antwoord NEE. Is het doel van het verzamelen van rijkdom een ​​staande doel? Zoals we weten, is het vijf jaar oude kind niet op zoek naar rijkdom: een stuk speelgoed voor hem is gelijk aan een miljoen dollar. De achttien-jarige puber droomt er niet van de rijkdom, want hij is druk met belangrijkere dingen. De negentig jaar oude man geeft niet om geld, hij maakt zich zorgen over zijn gezondheid. Dit bewijst dat rijkdom kan geen staand doel zijn in alle stadia van het leven van het individu.

Rijkdom kan weinig doen om geluk te brengen aan een ongelovige, omdat hij / zij is niet zeker over zijn lot. Een ongelovige kent niet de bedoeling van het leven. En als hij een doel heeft, is dit doel gedoemd om tijdelijk of zelfvernietigend.

Wat is het nut van rijkdom om een ​​ongelovige als hij meent bang voor het einde en sceptisch over alles. Een ongelovige kan krijgen een hoop geld, maar zal zeker verliezen zelf.

Aanbidden Allah als een Aim

Integendeel, het geloof in Allah geeft de gelovige het doel van het leven die hij nodig heeft. In de islam, het doel van het leven is te aanbidden Allah. De term “Worship” omvat alle daden van gehoorzaamheid aan Allah.

De islamitische doel van het leven is een staande doel. De ware moslim houdt zich aan dit doel in alle fasen van zijn leven, of hij is een kind, adolescent, volwassene, of een oude man.

Aanbidden Allah maakt het leven doelgericht en zinvol, in het bijzonder binnen het kader van de islam. Volgens de islam dit wereldse leven is slechts een korte fase van ons leven. Dan is er het andere leven. De grens tussen de eerste en tweede leven is de dood stadium, dat een voorbijgaande fase is het de tweede leven. Het type van het leven in de tweede fase een persoon verdient hangt af van zijn daden in het eerste leven. Aan het einde van het overlijden stadium komt de dag des oordeels. Op deze dag, Allah beloont of straft mensen die volgens hun daden in het eerste leven.

Het eerste leven als een onderzoeksbureau

Dus, de islam kijkt naar het eerste leven als een onderzoek van de man. De dood fase is vergelijkbaar met een rustperiode na de test, i. e. na het eerste leven. De Dag des Oordeels is vergelijkbaar met de dag van bekendmaking van de uitslag van de examinandi. De tweede leven is het moment waarop elk examinandus geniet of lijdt aan het resultaat van zijn gedrag tijdens de testperiode.

In de islam, de lijn van het leven is duidelijk, eenvoudig en logisch: het eerste leven, de dood, de Dag des Oordeels, en vervolgens de tweede leven. Met deze duidelijke lijn van het leven, de moslim heeft een duidelijk doel in het leven. De moslim weet dat hij door Allah geschapen. Moslims weten dat ze gaan om enkele jaren door te brengen in dit eerste leven, waarin zij hebben om God te gehoorzamen, want God zal hen vragen en houd hen verantwoordelijk voor hun openbare of particuliere daden, want Allah weet over alle daden van alle mensen. De moslim weet dat zijn daden in het eerste leven zal bepalen welk type van het tweede leven dat ze zullen leven binnen De moslim weet dat dit eerste leven is een zeer kort een, honderd jaar, min of meer, terwijl de tweede het leven is een eeuwig een.

De eeuwigheid van de Second Life

Het concept van de eeuwigheid van de Second Life heeft een enorm effect op een moslims tijdens hun eerste leven, want moslims geloven dat hun eerste leven de vorm van hun tweede leven bepaalt. Daarnaast is deze bepalend voor de vorm van hun tweede leven en deze bepaling zal worden door het arrest van Allah, de rechtvaardige en de Almachtige.

Met dit geloof in het tweede leven en de Dag des Oordeels, de moslim het leven wordt doelgericht en zinvol. Bovendien, staande doel van de moslim is om het Paradijs te gaan in het tweede leven.

Met andere woorden, permanent doel van de moslims is om Allah te gehoorzamen, te onderwerpen aan Allah, aan Zijn bevelen te dragen en te houden blijft contact met Hem door gebed (vijf keer per dag), door het vasten (een maand per jaar), door middel van liefdadigheid (zo vaak als mogelijk), en door middel van bedevaart (een keer in je leven).

De noodzaak van een permanente Doel

Ongelovigen hebben doelen in hun leven zoals het verzamelen van geld en bezit, zich overgeeft aan seks, eten en dansen. Maar al deze doeleinden zijn van voorbijgaande aard en het passeren van degenen. Al deze doelen komen en gaan, ga op en neer. Geld komt en gaat. Gezondheid komt en gaat. Seksuele activiteiten kan niet eeuwig doorgaan. Al deze lusten voor geld, eten en seks kan geen antwoord op de individuele vragen: so what? Wat dan?

Echter, de islam redt moslims uit de moeite van het stellen van de vraag, want de islam maakt het duidelijk, vanaf het allereerste begin, dat de permanente doel van de moslim in dit leven is aan Allah te gehoorzamen, om naar het Paradijs te gaan in het tweede leven.

We moeten weten dat de enige manier voor onze redding in dit leven en in het hiernamaals is om onze Heer die ons geschapen kennen, in Hem geloven, en aanbidden Hem alleen.

We moeten ook weten dat onze profeet die door Allah gezonden had, om de gehele mensheid, in Hem geloven en Hem volgen. We moeten weten dat de religie van de waarheid die onze Heer heeft ons geboden om te geloven in, en de praktijk …

Wie op zoek is de waarheid

Wie hebben een open geest en hart

Advertisements
This entry was posted in Dutch-. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s