De islam verbiedt het doden van de ziel

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Om die reden Wij maakten aan de kinderen Israëls voor, dat wie doodt een mens voor andere dan doodslag of corruptie in de aarde, zal worden alsof hij het gehele mensdom had gedood, en wie verlost het leven van een, wordt hij als Hij had het leven gered van de hele mensheid. Onze boodschappers kwamen tot hen van het oude met duidelijke bewijzen (van de Soevereiniteit van Allah), maar daarna ziet! Velen van hen werden verloren zonen in de aarde. (32)

Surah Al-Maeda – vers (32)

http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx

من أجل ذلك كتبنا على بني إسرائيل أنه من قتل نفسا بغير نفس أو فساد في الأرض فكأنما قتل الناس جميعا ومن أحياها فكأنما أحيا الناس جميعا ولقد جاءتهم رسلنا بالبينات ثم إن كثيرا منهم بعد ذلك في الأرض لمسرفون) 05:32 (
(05:32) Daarom We verordend voor de kinderen van Israël * 53 dat hij die doodt een ziel, tenzij het (in straf) worden voor moord of voor het verspreiden van onheil op aarde, zal worden alsof hij gedood had de hele mensheid, en wie redt een leven moet worden alsof hij het leven had gegeven aan de gehele mensheid. * 54 En inderdaad opnieuw en opnieuw deed Onze boodschappers tot hen komen met duidelijke richtlijnen; maar velen van hen bleven excessen op aarde begaan.
* 53.Since dezelfde kwaliteiten die was getoond door de verkeerde te doen zoon van Adam waren manifesteren in de kinderen van Israël, God dringend verzocht hen niet om de mens te doden en verwoord Zijn gebod in krachtige termen. Het is jammer dat de kostbare woorden die Gods ordonnantie belichamen zijn nergens te vinden in de bijbel vandaag de dag. De Talmoed, echter, noemt dit onderwerp in de volgende woorden:
Voor hem, die doodt een enkel individu van Israël, wordt hij gerekend alsof hij gedood had de hele race en hij die bewaart een enkel individu van Israël, wordt het gerekend in het Boek van God, alsof hij had bewaard van de hele wereld. De Talmoed vermeldt ook dat in de trials voor moord, de Israëlitische rechters gebruikt om de getuigen als volgt te pakken:
Wie doodt een persoon, verdient straf alsof hij gedood had alle mannen in de wereld.
* 54. Dit betekent dat de overleving van het menselijk leven hangt af van iedereen respect voor andere mensen en actief bij te dragen aan het voortbestaan ​​en de bescherming van anderen. Wie doodt onrecht is dus niet alleen schuldig aan verkeerd doen aan een enkele persoon, maar bewijst door zijn daad, dat zijn hart is verstoken van respect voor het menselijk leven en van sympathie voor de menselijke soort als zodanig. Zo’n persoon is dan ook een vijand van de gehele mensheid. Dit is zo omdat hij toevallig bezeten te zijn van een kwaliteit die, ware het te worden voor alle mensen, zou leiden tot de vernietiging van het gehele menselijke ras. De persoon die helpt om de levensduur van zelfs maar een persoon, aan de andere kant, is de beschermer van de hele mensheid, want hij bezit een kwaliteit die onontbeerlijk is voor het overleven van de mensheid.

Advertisements
This entry was posted in German. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s