U MOET WETEN DEZE MAN

U MOET WETEN DEZE MAN
In de naam van Allah,

Barmhartige, de Genadevolle

U MOET WETEN DEZE MAN

MOHAMMED

(Moge vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem)

U kunt een atheïst of een agnost, of u kunt van niemand van de religieuze denominaties die bestaan ​​in de wereld van vandaag. U kunt een communist of een gelovige in de democratie en de vrijheid. Het maakt niet uit wat je bent, en ongeacht wat uw religieuze en politieke overtuigingen, persoonlijke en sociale gewoonten toevallig – U MOET WETEN NOG DEZE MAN!

Hij was veruit de meest opmerkelijke man die ooit voet aan wal zette op deze aarde. Hij predikte een religie, stichtte een staat, bouwde een natie, vastgelegd een morele code, geïnitieerd talloze sociale en politieke hervormingen, is een dynamische en krachtige samenleving om te oefenen en te vertegenwoordigen zijn leer, en volledig revolutie teweeg in de wereld van het menselijk denken en handelen voor de alle tijden te komen.

ZIJN NAAM IS Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem en hij al deze wonderen bereikt in de ongelooflijk korte tijdspanne van drieëntwintig jaar.

Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem werd geboren in Arabië op 20 augustus in het jaar 570 van de christelijke jaartelling, en toen hij overleed na 63 jaar, het geheel van het Arabische schiereiland was veranderd van heidendom en idool -verering aan de aanbidding van de Ene God, van tribale twisten en oorlogen van de nationale solidariteit en samenhang, van dronkenschap en losbandigheid naar soberheid en vroomheid, van wetteloosheid en anarchie naar gedisciplineerd leven, van uiterste morele bankroet naar de hoogste normen van morele voortreffelijkheid. De menselijke geschiedenis heeft nooit bekend zulk een volledige transformatie van een volk of een plaats voor of sinds!

De Encyclopedia Britannica noemt hem “de meest succesvolle van alle religieuze persoonlijkheden van de wereld”. Bernard Shaw zei over hem dat als Mohammed nu zou leven zou hij slagen in het oplossen van al die problemen die dreigen te menselijke beschaving te vernietigen in onze tijd. Thomas Carlysle was gewoon verbaasd over hoe een man, eentje kon strijdende stammen en rondtrekkende Bedoeïenen lassen tot een zeer krachtige en beschaafde natie in minder dan twee decennia. Napoleon en Gandhi nooit moe van het dromen van een samenleving volgens de lijnen die door deze man in Arabië veertien eeuwen geleden.

Inderdaad geen enkel ander mens ooit zo veel bereikt, op diverse gebieden van het menselijk denken en gedrag, in een zo beperkt ruimte van de tijd, net als Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem. Hij was een religieuze leraar, een sociale hervormer, een morele gids, een politieke denker, een militair genie, een administratieve kolos, een trouwe vriend, een geweldige metgezel, een toegewijde echtgenoot, een liefhebbende vader – alles in een. Geen andere man in de geschiedenis ooit blonk of geëvenaard hem in een van deze moeilijke afdelingen van het leven.

De wereld heeft zijn aandeel in de grote persoonlijkheden. Maar dit waren een eenzijdige figuren, die zich onderscheiden in, maar een of twee gebieden, zoals religieuze denken en militaire leiderschap. Geen van de andere grote leiders van de wereld ooit samen in zichzelf zo veel verschillende kwaliteiten om zo’n geweldige niveau van perfectie net als Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem.

Het leven en de leer van andere grote persoonlijkheden van de wereld zijn gehuld in de mist van de tijd. Er is zoveel speculatie over de tijd en de plaats van hun geboorte, de mode en stijl van hun leven, de aard en de gedetailleerdheid van hun leer en de mate en de mate van hun succes of falen dat het onmogelijk is voor de mensheid vandaag de dag nauwkeurig te reconstrueren en juist het leven en de leer van die mannen.

Niet zo deze man Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem. Niet alleen werd hij geboren in de volle gloed van de geschreven geschiedenis, maar elk detail van zijn prive-en openbare leven, van zijn acties en uitingen, is nauwkeurig gedocumenteerd en trouw bewaard gebleven tot onze dagen. De authenticiteit van de informatie, zodat bewaard is garant staat voor niet alleen door trouwe volgelingen, maar ook door onpartijdige critici en open-minded geleerden.

Op het niveau van de ideeën is er geen systeem van denken en geloof-seculier of religieus, sociaal of politiek-die zou kunnen overtreffen of gelijk is Islaam-het systeem dat Mohammed vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem voorgelegd. In een snel veranderende wereld, terwijl de andere systemen hebben ondergaan ingrijpende transformaties, is de Islaam alleen bleef boven alles veranderen en mutatie, en behield haar oorspronkelijke vorm van de afgelopen 1400 jaar. Wat meer is, de positieve veranderingen die plaatsvinden in de wereld van het menselijk denken en gedrag, echt en consequent weerspiegelen de gezonde invloed van de islam in deze gebieden. Verder is het niet gegeven om het beste van denkers om hun ideeën volledig in de praktijk, en om te zien het zaad van hun arbeid te groeien en vrucht dragen, in hun eigen leven. Behalve natuurlijk, Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem, die niet alleen de meest prachtige ideeën verkondigd, maar ook met succes vertaald elk van hen in de praktijk in zijn eigen leven. Op het moment van zijn dood zijn leringen waren niet louter voorschriften en ideeën uitpersen voor vervulling, maar was geworden van de kern van het leven van tienduizenden perfect opgeleide individuen, die elk een van hen was een prachtig verpersoonlijking van alles wat dat Mohammed vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem onderwezen en voor stond. Op welke andere tijd of plaats en in relatie tot wat andere politieke, sociale, religieuze systeem, filosofie of ideologie heeft de wereld ooit getuige van een dergelijk perfect verbazingwekkend fenomeen?

Inderdaad geen enkel ander systeem of ideologie seculier of religieus, sociaal of politiek, oud of modern – ooit aanspraak maken op de onderscheiding, omdat in de praktijk gebracht in zijn volheid en geheel ook maar een keer in deze wereld, voor of na de dood van zijn stichter. Behalve natuurlijk de Islaam, de ideologie gepredikt door Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem, die werd opgericht als een volledige manier van leven door de leraar zelf, voordat hij vertrok uit deze wereld. Geschiedenis getuigt van dit feit en de grootste sceptici hebben geen andere optie, maar om dit punt toe te geven.

Ondanks deze geweldige prestaties en in weerwil van de talloze absoluut overtuigend en authentieke wonderen die door hem en het fenomenale succes dat zijn inspanningen gekroond, hij niet voor een moment aanspraak op God of de incarnatie van God of Zoon te zijn – maar alleen een menselijk wezen die werd gekozen en geordend door God om een ​​leraar van de waarheid aan de mens vriendelijk en een compleet model en patroon voor hun daden worden.

Hij was niets meer of minder dan een mens. Maar hij was een man met een nobele en verheven missie-en zijn unieke missie was om de mensheid op de verering van de ene en enige God te verenigen en om hen de weg naar eerlijk en oprecht leven in overeenstemming met de wetten en geboden van God. Hij altijd omschreef zichzelf als een boodschapper en dienaar van God, en dus inderdaad elke actie en beweging van zijn uitgeroepen hem te zijn.

Een wereld die niet heeft geaarzeld om te verhogen tot Goddelijkheid individuen wier levens en missies zijn verloren gegaan in de legende en die historisch gezien niet half zo veel bereiken of zelfs een tiende-zoals werd tot stand gebracht door Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God worden op hem moet stoppen om ernstige opmerking van de vordering van deze opmerkelijke man naar Gods boodschapper aan de mensheid te zijn.

Vandaag de dag na het verstrijken van een aantal 1400 jaar het leven en de leer van de profeet Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem, hebben overleefd zonder enig verlies, wijziging of interpolatie. Vandaag de dag bieden zij dezelfde onsterfelijke hoop voor de behandeling van de mensheid vele ziekten die ze deden toen Profeet Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem, nog in leven was. Dit is onze oprechte claim en dit is de onvermijdelijke conclusie opgedrongen door een kritische en onbevooroordeelde studie van de geschiedenis.

Het minste wat je moet doen als een denkend, gevoelig, betrokken mens is om te stoppen voor een kort moment en jezelf afvragen: Zou het kunnen dat deze verklaringen, buitengewone en revolutionaire als ze klinken, echt waar zijn? Stel dat ze echt waar zijn, en je wist niet van deze man Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem of hoort over zijn leer? Of niet goed kennen hem en intiem genoeg om te kunnen profiteren van zijn leiding en voorbeeld? Is het niet eens tijd dat u reageerde op deze enorme uitdaging aan en maakte enkele moeite om hem te leren kennen? Het kost u niets, maar het kan wel eens het begin van een compleet nieuw tijdperk in je leven.

Kom, laat ons een nieuwe ontdekking van het leven van deze prachtige man Mohammed, vrede en zegeningen van de Almachtige God zij met hem, zoals de van wie nooit gelopen op deze aarde, en wiens voorbeeld en leer je leven kan en onze wereld voor de verandering beter. Moge God douche Zijn meest uitgelezen zegeningen over hem!

 

 

Advertisements
This entry was posted in Dutch-. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s